Az oxyfa szuper tulajdonságokkal rendelkező fa, ami rengeteg elismerést kapott már, hiszen egy nagyon hasznos klímanövény. Az oxyfa paulownia clon in vitro 112, laboratóriumban klónozott fa, mely 2007 óta a növényfajta hivatal is bejegyezte. Rendelkezik európai útlevéllel, minőségi bizonyítvánnyal és kereskedelmi engedéllyel. 1986-ban abarcelonai In Vitro SL labor kutatói mesterségesen előállított növények kísérletezésein dolgoznak. A Castilla La, Mancha Egyetem Agrárerdészeti Tudományos és Genetikai Osztályának tanúsítása szerint az OXYFA bizonyult a legjobb Paulownia klónnak. Az oxyfa rendkívül jól alkalmazkodik az éghajlatokhoz, bírja a hideget és a meleget is egyaránt, és a talaj minőségében sem különösebben válogat.

Maga az oxyfa program a bblue közösségen belül elérhető. Itt tudsz csomagot vásárolni, amihez bizonyos darabszámú oxyfát kapsz ajándékba. Általában a fagyok végezetével kerülnek ültetésre a fák, ilyenkor egy kérdés merülhet fel, hazaviszed és elülteted a kertben, vagy a cégre bízod és ők ültetik, gondozzák helyetted? Igen, a cég ezt is vállalja helyetted, elülteti, öntözi, gondozza, te pedig csak gyönyörködsz bennük, ha az ültetvények felé sétálsz. Nem kell ásót, öntözőkannát ragadnod, hiszen minden gondozási munkát majd későbbiekben a kitermelést, szállítást, felhasználást a cég fogja végezni.

Honnan tudhatod, hogy biztonságban vannak ezen a fáid, biztos megnőnek e, biztos ott vannak, e ahol azt mondják, erre is van válasza a cégnek, amivel ténylegesen feltudja mutatni, hogy minden a megígértek szerint zajlik, hiszen az alábbi tanúsítványokkal rendelkezünk: KPMG, Bureau Veritas, Lawrence Graham.

Miután megnő (6 év alatt), akkor a cég kitermeli és visszavásárolja a faanyagot.

Gondolj csak bele, manapság egyre nagyobb „divat” lett a környezetvédelem, azonban ami a levegőt tisztítja az csak az óceán vagy az erdők. És ez a programpont erről szól, fákat ültetünk, hogy tisztább levegőt biztosítsunk. Van még egy dolog, ami még szuper ebben a programban maga az, hogy a környezetvédelem mellett még profitálhatunk is.

Alapból a fa tar vágható, az első kivágástól számítva négy-ötször is újra nő ezért többször is nyerünk belőle faanyagot, amit aztán hasznosan feltudunk használni. Jó tulajdonsága miatt (újranő) 20 év alatt négyszer több faanyagot ad, ezért többször lehet bele profitálni is.  3 csomag közül lehet választani, 150, 300 és 1000 eurós csomagok közül. A 150-es csomaghoz 5 db, a 300-ashoz 12 db, az 1000 euróshoz pedig 50 db oxyfa jár, nyilván mikor kitermelik, az profitál a legtöbbet belőle, aki a legnagyobb csomagot választja.

Jelenleg már nyomon tudod követni az elültetett fák darabszámát, helyét, a nem rég elkészült oxyfa térképen is.

Manapság kevesen keresnek pénzt úgy, hogy közben jót tesznek a környezetükért és egy fenntartható, tiszta környezetet biztosítanak a jövőnek, gyermekeiknek és az utánuk következő generációknak.

oxyfa erdő

Tags: